lauantai 8. joulukuuta 2007

Vihreitten teekkarien hyväksyminen

Kokouksessa syntyi keskustelua Vihreitten teekkarien hyväksymisestä ViNO:n jäsenäjärjestöksi. ViNOn hallitus oli päätynyt esittämään, ettei järjestöä otettaisi jäseneksi. Ongelmaa aiheuttaa Vihreitten teekkarien säännöistä löytyvä hieman tavallisesta poikkeava jako jäsenistössä. Teekkareilla on "vihrerjäseniä", jotka ovat äänivallattomia jäseniä. Tämä tietysti aiheuttaa ongelmaa ViNOn parissa. Voiko ViNOlla olla jäseniä joilla ei ole äänivaltaa?

Asiasta käytiin keskustelu, jossa vaihdettiin ajatuksia. Toisaalta kaikilla tuntuu olevan kova halu saada lisää jäsenjärjestöjä - toisaalta jäsendemokratian toteutuminen vaarantuu eräiden mielestä. Joka tapauksessa asiasta päädyttiin äänestämään.

Tuloksin 33 (hallituksen esitys: hylkääminen)- 20 (vastaehdotus: hyväksyminen) - 2 kokous päätyi hylkämään Vihreitten teekkarien jäsenjärjestöanomuksen. Täytyy toivoa, että tulee (tässä kohti putosin tuoliltani aiheuttaen yllättävää häiriötä) ... Että Vihreistä teekkareista saadaan jäsenjärjestö seuraavissa liittareissa. Asia on varmasti korjattavissa kuitenkin.

2 kommenttia:

anttimiettunen kirjoitti...

Juu,

Heikki S. tosiaan hämmästyi tästä niin, että putosi tuolilta. Sama tapahtui Johanna K:lle pari minuuttia sitten - tapahtumien välinen yhteys on selvitettävä :)

Perusteluissa teekkareita vastaan käytettiin pitkälti "demokratia-argumenttia". Mikäli oikein tulkitsin käytyä keskustelua ja äänestyksen tulosta, niin teekkareiden viherjäsenten nähtiin olevan perustavanlaatuinen ongelma ViNO:n jäsendemokratian toteutumiselle.

Tämä "demokratia-hatun" käyttö argumentoinnin yhteydessä aiheutti ehkä sen pienen ongelman, että siihen sisällytettiin (mielestäni) oletus demokratian aukottomasta toteutumisesta tämän hetken
ViNOssa.

Tällä en halua sanoa, että ViNO olisi epädemokraattinen - kaukana siitä. ViNO on kriittinen ja pisteet siitä. Käydyssä keskustelussa oli kuitenkin mielestäni leimaaviakin piirteitä linjalla "te-tuotte-tänne-epädemokratiaa", mitä pidin hiukan valmistelemattomana.

Sisäisen toiminnan demokratia, jatkuva valmius kyseenalaistaa myös omia toimintatapoja, haastaen perinteiset käsitykset (meillähän on jo perinteitä!) - sitä odottaisin ViNOlta. Ihan sen takia, että voitaisiin pitäytyä yhdessä hatussa eikä vaihdella sitä hiekkalaatikon muuttuessa joksikin muuksi. Olen ollut havaitsevinani tällaistakin, raukkaparka, minä.

martti kirjoitti...

Vaikka äänestys koituikin edustamani näkemyksen tappioksi, pysyin onneksi tuolillani ;).

ViNOssa olisi jotain vialla, ellei Otaniemessä rukattaisi uuden yhdistyksen sääntöjä sellaisiksi, että ensi keväänä voimme kaikki toivottaa Teekkarivihreät avosylin tervetulleiksi mukaan ViNOon!

Sitä ennen, tulkaapa 13.12. Domus Academicalle klo 19 alkaen mukaan HYYn Vihreiden pikkujouluihin.